En dag i skolan

Mitt biologi experiment
.
.
.
Biology class
.
.
.
Mina två skåp. Eftersom vi är typ 50 elever på skolan så finns det skåp så det räcker och blir över ;)
.
.
.
Dagens lunch: kyckling med potatis och persikoskivor. En "nästan snickers-kaka" till efterrätt.
.
.
.
Värdens snyggaste bild på mig i biblioteket med min APPLE DATOR ;)
Det var allt för idag

min helg


Min första volleyboll match, vi förlora mem vi tar igen det :)
.
Efter vår match var det killarnas tur :)
.
Åk på vattenbanan mitt bland sandkullarna
.
.
.
.
Mitt hus från fotbollsplanen.
Har också varit på bio med Brittany och Jermey, vi såg på Apornas planet - don't mess with the monkeys!! Helt på sant! Letade också efter en homecoming dress men hittade ingen, kanske har mer tur nästa vecka.
Måste få lite skönhetssömn nu, blir somvanligt fullrulle när det är skolvecka!

August 25th

I have so mutch to tell you guys!
Jag slutar skolan den 27 april och har en vecka ledigt sen är det GRADUATION den 5 maj!!!!
Dessutom närmar sig homecoming då man har korta klänningar, så då blir det shopping in Grand Island.
Hela homecoming veckan kommer vara så himla rolig, för varje dag är det ett tema som man ska klä ut sig till. Och på fredagen (då det är homecoming) är det spirit day, vilket innebär att man ska klä sig i grönt och vitt eftersom det är skolans färger. På eftermiddagen är det matcher och när dem är slut är det dags för homecoming!
Yey, can't wait!
.
.
.
This can be a good costume for the homecoming week, don't you think?

Jag och norsken

Jag och Henriette hade plugg-stund hemma hos mig, det resulterade till slut till en övernattning! Awesome!
All I'm gonna say is Scandinavian power!!
.
.
.
We're whatching you!!
.
Is it a bit blurry?
.
.
.
.
To Hannnah! Get well soon hon'

August 22nd

Jag antar att min color poem var lite för grov, så jag fick göra en ny även om de var många som tyckte om den.
Mitt nya mästerverk heter Me in a nutshell

Some days I can be a party purple
full of energy and happiness
I want to do everything!
Other days I can be a soft blue
relaxed and just enjoying life
That's me in a nutshell

Iallafall, skolan går lite trögt. Jag tycker att själva skolan är jätterolig, härliga lektioner och classmates. Men jag hinner inte göra allt jag ska göra på lektionerna så jag får jobba ikapp hemma, hujeda mig!
Tex i World history arbetar vi med första världskriget. Jag har ju redan läst om första världskriget förra året, men det är lite annorluna att ha det på engelska, plus att jag måste fresha upp minnet lite. Fast det ska bli intressant att lära sig historia från en amerikansk lärare för de kanske har en annan syn på saker och ting. Iallafall känns det som att den svenska gymnasieskolan är som pree-college om man ska jämföra nivåerna.
Well, I have to study!

Creativ Writing

En av mina lektioner jag har är creativ writing och där har vi fått en uppgift att skriva en color poem. Man ska alltså välja två färger som man tycker passar sin personlighet. Jag har då valt party purple and random red.
Här är min dikt:
You know how we Swedish girls do,
fix our blond hair with great shampoo
therefore party purple suits me well,
I like to swing my hair until someone screams hell
And random red fits me good too,
because I can be weird in someone's point of view
But that doesn't bother me at all,
because I'm from Sweden as I recall





Colorado

5 timmars roadtrip to Colorado!
Min värdfamilj var bjudna på bröllopp så det blev en liten weekend i Colorado.

Gränsen mellan Nebraska och Colorado
.
Altaret
.
Brölloppsmaten
.
Tillbaka till Nebraska!

My first day at high school!

Första dagen som senior på Thedford high school!
Dagen var väldigt chill. Möte i matsalen därefter 16 min "lektioner" och tillsist volleyboll practice! Dock var lärarna lite bekymrade över graduation då det är HELA 18 elever som går ut! Ojoj, hur ska det gå?
Men imorgon börjar allvaret. De är stenhårda med sina regler. Man samlar poäng genom att vara på lektionerna och hur bra man gör på testen. Men man kan också förlora poäng om man inte följer reglerna. Poängen bestämer sedan vilket betyg man får. Men jag tror att det kommer bli kul!
Idag testade jag och Henriette en ny sak också! Vi gick till en ungdomsgrupp i en utav kyrkorna här i Thedford. Vi åt middag och kollade på Soul Surfer! Den är så bra! Mätta och glada gick vi hem igen och stolta över att vi testade något nytt!
Nu är det dags att gå till kojs, har varit en lång dag!

August 15th

Åkte till Kearney med Brittany och Jermey. Vi shoppa, gick på museum som var en bro över en morväg och tävalde i en labyrint.
Jag och gammelman

Jag vann Labyrint tävlingen på 7 min! Priset var en gul slajm-hand, awesome!

Besök från Sverige

På vägen hem från Burwell

Branding

Henriette och hennes värd syster Hannah sov över hos mig och Brittany, vi sov i tre timmar, sen var det dags att åka till en ranch där man skulle märka kalvar - branding.

.

Mitt schema

1st period: Entrepreneurship
2nd period: Wrold history
3rd period: English 12
4th period: Biology
5th period: Consumer math
6th period: Advanved PE
7th period: Publications
8th period: Creative writing
And then practice!!!

August 9th

Idag har jag åkt en GUL SKOLBUSS till min första volleyboll träning!! Eftersom Thedford är så litet har det slagit ihop skollagen med en annan skola 30 min från Thedford. Så man har träning på vartannat ställe.  Jag tänkte för mig själv att det här kan ju inte vara så jobbigt, men oj så fel jag hade! Det var as  jobbigt, jag har typ inte tränat så hårt på länge!! Jag blev svettig i håret och kunde knappt andas plus att jag blev tomatröd i ansikte! Jag är helt slut nu, men det var så jävla roligt! Härligt lag också, which is awsome!

 


TUUT TUUUUUT

Hahaha jag behöver ingen veckarklocka, kåltågen fixar det utan problem!

 

 

 

 

Lite tidigt va?

Lite tidigt va?

My room in the US


August 8th

ÄNTLIGEN!! Jag har fått min resväska!! Rena kläder halleluja!
Imorgon ska jag börja i Volleyboll laget! I'm so excited! Men jag är så nervös för jag måste göra en läkarundersökning för att få vara med i sportlag, typ kissa i en mugg (!!!!!)
Iallafall idag har jag gjort massor. Dagen började med en fisketur med Brittany och Jermey. Tyvärr så fick vi ingen fisk. Det kryllade av flugor, fjärillar och gräshoppor där och jag började känna mig som en ko eftersom de alltid har flugor och kryp på sig. Sen åkte vi till North Platte och gjorde massa grejor och tillslut fick jag tillbaka min resväska också!! It made my day!
Just nu hänger jag med min värdfamilj i vardagsrummet och de är så gästvänliga! Jim och Kim ( mina värd föräldrar) ser redan mig som en av deras döttrar och de behandlar mig verkligen som en också. En av mina värdsystrar Juanita snackade med mg idag och sa att nu är du en del av familjen och att jag kunde prata med dom om precis vad jag ville, de vill verkligen att jag ska trivas.
Mamma du behöver inte vara orolig, jag vet att du har lagt till dem på facebook! Yeah, they tell my everything you know ;)

Home sweet home!

Nu är jag hemma hos min nya värdfamilj! De är så gulliga! Jag kunde inte fått en bättre familj känns det som. De skämtar hela tiden, de är as roliga och de gör verkligen allt för att jag ska trivas! Jag fick välja ut lakan och kudde till mitt nya rum för att känna mig ännu mer hemma, haha så söta!
Jag har också träffat deras äldsta döttrar och några av deras barn på Wallmart, väldigt skämtsamma människor!
Jag möttes med blommor och en planch och presenter när jag kom in på North Platte airport. Det är supervarmt här, vilket är väldigt skönt. Dock så fick inte jag och Lorena (den andra utbytesstudenten som också ska bo i Thedford) inte vårat bagage. De har troligen glömt dom i Denver fast vi checkade in dom ända till North Platte. Men problemet är löst då Lorenas värdfamilj ska hämta deras andra utbytesstudent från Kina imorgon, då tar det våra väskor med sig medans de ändå är i farten.
Nu ska jag hänga lite med min nya familj och spara på datorns batteri då dator sladdarna ligger i resväskan...

Chicago!

Det är jättevarmt här i Chicago! Känns som om man är i ett exotiskt land!
Iallafall så är det övernattning här innan jag och tre till beger oss till våra destinationer. Tanken var att vi idag skulle åka in till staden men alla är så trötta och sega av allt flygande så vi kör på hotell-häng och sedan middag på en resturang här i närheten.
Jag och Rebecca = Nebraska brudarna

Jag och Rebbecca, soon to be Nebraska chicks!

Sista dagen i Sverige

Sista dagen med familjen!
Nu börjar det kännas att jag ska åka iväg och vara borta i ett år. Väskan är nästan packad och jag har sagt hejdå till nästan alla mina vänner. Nu väntar en heldag med familjen och lite senare ett sista häng med några kompisar och sen så är den sista dagen i Sverige slut.

Thedford, Nebraska, here I come!


RSS 2.0